23 February 2011

ContesT LaGiii


" Siapa sampai last, kena cium mulut awek tu "


Muah!!!



Ak nak join contest ni. 

Nak 'JOIN' sila tekan banner ni..

" KALAU AK DOREMON "

PERTAMA

Ak beli sebijik burger malaysia pastu titis dengan " cecair berganda " . Ni memang feveret ak ni. Sekarang dah tak dapat merasa beli tiga Rm1, so.. ni jelah alternative ak nak makan banyak. 

 

KEDUA

 

Pergi kelas lenggang hantu Kak Limah je. Dah ada poket serbaguna tu, buat apa ak nak bawa beg pulak kan?   Balik kampung pun bawak diri je. Tak payah susah-susah tarik beg roda. Baju busuk pun sumbat dalam poket je.

KETIGA


Pergi kelas atau ke mana-mana dengan ' PINTU SUKA HATI ' . Ak ni semput sokmo tiap kali panjat bukit nak pergi kelas. Sampai kelas tertido kepenatan. Tak ke rugi tu. Nak pulak, Rapid KL sekarang sekali naik kena bayar. Tak macam dulu, satu tiket satu hari.

KEEMPAT

Emm..nak bagi tau ke tak?  Ok la, ak bagi tau. Ak akan guna pen ajaib masa test dan tutorial. Time exam, tak boleh la. Nanti berkarat pulak otak ak ni tak berfikir. Test dengan tutorial takpe la, sebab ak tahu, korang pun bukan buat sendiri, kerja mengopi je tahu nye.

KESIMPULAN

Memang mengarut lah kalau ak jadi Doremon ni. Apa pun....

 Nak makan banyak, buat sendiri.

Malas bawa beg, tak payah belajar je senang. Pergi jadi kuli angkat besi. Mana lagi berat?

Malas jalan? Time tu la ak nak bersenam.  Zaman dulu, sekolah rendah pun dah berjalan berkilo-kilo meter. Takde monteng kelas macam ak ni.

Nak dapat result gempak, kena la usaha sendiri. Pastu, banyak-banyak la berdoa dekat Tuhan. 

Pesanan ikhlas : " Jangan pasni doa mintak burger malaysia pulak "

Sebab join contest ni, ak kena tag 3 orang..

So, bintang bertuah adalah :

Onion Head emoticon

Maryam
Fda
Jaja

------------------

Kat sini ak nak ucap  Milk Box emoticon XIE XIE NIMEN kat korang yang sudi FOLLOW ak, dan Fda yang rajin melawat walaupun berkali-kali ditahan Onion Head emoticon  Pak Guard. Jangan marah Milk Box emoticon Fda, nanti Gimi jadi Doremon, tukar Fda jadi Teletubis..... 

Suka x teletubis?

23 0 buaT aDuaN:

nelly said...

Gud luck !
=)

Nurul Atika said...

ika nk join gimi mkn burger msia tu tau..ngee~

gud luck, k..

Gimi said...

Tima kasih Nelly..

Gimi said...

Nurul Atika..

Meh le..emm, dah lama tak makan ni..

mR.sYaH said...

dulu aku suka tgk doraemon sbb mcm2 ada.. tp bila dah besar bru aku faham.. sebab doraemonlah nobita tak matang, tak bijak dan selalu kena buli..

semoga menang kontest ni..

rizwan's sweetheart said...

gimi... fda dulu kecik2 salu berangan jadik doremon.. suka lorrr... tq tag fda... saksikan kemunculanku sebagai doremon esok pagi!!! lalala...

Gimi said...

Mr.sYah..

Ak setuju dengan pendapat ko. Tengs

Gimi said...

Fda..

Gimi tak pernah berangan jadi Doraemon, tapi teringin nak jadi Herculis...boleh campak-campak orang..(jahat tul pemikiran)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

wah menarik..

gud luck yer =)

Gimi said...

Gadis Kampung Separa Bandar..

Tq...wish me luck

Fadzli Amir said...

Tengok burger malaysia tu, terus teringat dulu kat rumah lama, Tanjong Tokong, pulau Pinang ade satu makcik tu jual kueh ni..perghh..meleleh cakap engkau....nanti nak pi carik lah...weekend....ni suma doremon nyer pasal la...hehhee

Gimi said...

Haha..kat mana nak cari yg sedap ek?

Skang ni byk jual ambil untung lebih, ada takde timun le, takde ikan bilis le..

Robot | Sakti said...

kreatif..

gud luck ye


:)

A'IM said...

cam sedap jer kuih atas tu... mengidam pulak

mamawana said...

Cantiknyer bibior kat atas tu..seksi, seswai gigit burger sekali gus...ngappp solosai

Gimi said...

Robot Sakti..

Tengs ya..

Nurfazilah Cipa said...

huuu~gudluck!

Gimi said...

Nurfazilah Cipa..

Tengs juga..

Gimi said...

Mamawana....

Dah macam JLO plak ikan tu..
Tak memasal femes..

Nursyahda Faiqah said...

paling suke yg no 4.. hehe :)

rizwan's sweetheart said...

hiii... tak baik tau nk campak2 orang... hehe... =)) teletubbies? ngee... cute gak tu!!! boleh kita buat manga secara duet!

Gimi said...

Nursyahda Faiqah..

Hehe..

Gimi said...

Fda...

Jom..fda nak warna apa?
Gimi cop warna kuning..kwang2

Popular Posts

 

hijau hazel Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review