11 December 2011

Papa Adalah Ketua

21 0 buaT aDuaN

" Papa? "

" Yes... "

" What means by 'ketua'? "

" Emm..it is something like emm... yeah like Papa. "

Si kecil masih tidak memahami.

Papa mencuit hujung hidung si kecil.

" Sama macam class rep. "

" O.. macam tu. "

" But Papa, you are not like Amirul. "

" Amirul? "

" Class rep Boboy. "

 Papa mengerutkan dahi.

Boboy yang memerhati menolak kedutan di dahi Papa dengan tangan kecilnya.

" Amirul, he had something that could make us to respect him. "

" For instances, Amirul asked us to stand up mengucapkan salam to teachers. "

" And he never forget to do it every day. "

" Papa never wakes me up, Along, Angah, Mama for Subuh. "

" Amirul tidak sombong. "

" Amirul playing with us even he was class rep. "

" Papa busy with your work everyday and not spend a time with us. "

" When Amirul think that it was wrong,  dia akan melarang kami. "

" But Papa, you are never ask to Mama and Angah to wearing tudung. "

" Papa tak marah when Angah wearing baju Boboy which makes Angah like nangka bungkus. "

" Papa tak tegur Along yang selalu balik malam jalan tak stabil. "(mabuk) 

" Setiap kali mulakan kelas, Amirul akan mengetuai bacaan doa sebelum belajar and at the end of class, Amirul akan menutup with Tasbih Kaffarah and Surah Al-Asr. "

" Kami yang lain akan mengaminkan. "

" But Papa, before kita makan Papa tak pernah mengetuai bacaan doa makan. "

- - - - - - - - - - - - - - - - - -


05 December 2011

LesBian

15 0 buaT aDuaN



03 December 2011

Awak SalaH OranG La..

12 0 buaT aDuaN

Di awal pagi, tak tahu nak buat apa.

Gimi tengok shoutbox.


Haha!!

Patutnya Duda Gersang & Jejaka Bosan.

Janda Gersang & Gadis Bosan

aku tak layan.

Haha!!




28 November 2011

Fesyen Rambut Yang Kita Tak Suka Tapi..

15 0 buaT aDuaN

Fesyen rambut ni memang kalau orang kita buat ada la yang tanya

" Baru lepas pantang ke? "

Tapi negara lain, terutama Korea.



Nikki Hilton casual bun

cute asian hair straight auburn bun

cute asian hair red straight bun





Hah, ambik ko sekali tinggi cam gunung everest



p/s : Ingat kita je tiru Korea...apa-apa je la.


20 November 2011

Bukan lawak semata-semata..terbaik la!

8 0 buaT aDuaN


















19 November 2011

MOral Story : Jangan Jadi Katak Bawah Tempurung

9 0 buaT aDuaN

" Kak, nak KFC.. "

" Ish, kau ni KFC je tau. Makan nasi tak nak. "

" Ala..cepat la. "

" Yo la...yo la. "

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

" Makan atau bungkus? "

" Bungkus "

" Nak 1 set snack plate? "

" Tom Yum Crunch saja ada. "

( Sebab cashier tu cakap laju sangat so dengar tom yum je. )

Pandang muka adik.

" Ish, apa pulak jual tom yum kat KFC ni? "

" Entah ar. Cakap je la apa-apa kak. Adik on je. "

" Ko memang. Bab nasi je ko tak on. Harap muka melayu je. "

" Emm...boleh la. "

" Air? "

" Em.. strawberry. "

" Ok. Ada apa-apa lagi. "

" Tu je. "

-5 minit-

Keluar dari pintu KFC.

" Kak... "

" Apasal ? "

" Dia bagi coke la. "

" Em...dia salah dengar la tu kot. "

" Minum je. "

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Serius cakap tak sedap la tom yum.

Tom Yum Crunch

Balik rumah baru aku tau pasal tomyum ni. Tu pun lepas tengok kat web. 


31 October 2011

Replace Quotes

21 0 buaT aDuaN


Tapi abah kata :

Jika seorang lelaki pause video game kerana memenuhi seruan Allah.

Kawinilah dia.


Pacoo Emoticons 48


Gimi ditag, maka blogger seterusnya...

9 0 buaT aDuaN
 Si comel Cik Ayu Nushka telah men'tag' Gimi.

Syarat penyertaan :

post this rules
write 11 things about yourself
answer the questions the tagger set for you
create 11 new question for the people who tagged to answer
choose 11 blogger to tag and link them on the post
NO TAG BACK

Syarat pertama sudah dilakukan.

 Kedua :

Pelajar UiTM

21 tahun

Perempuan. ( ada blogger ingat Gimi ni lelaki )

Adik-beradik 3 lelaki 1 perempuan.

Ketar lutut kalau tak jamah nasi sehari.

Selalu disalah tafsir sebagai anak bongsu.

Mulut boleh buat sangkut hanger bila dibebel ibu bapa. Yokie Emoticons 45

Orang Kuantan tapi x tahu area Kuantan.

Duduk hostel sejak form 1 sampai sekarang.

Suka baca novel Ramlee Awang Murshid.

Hantu komik.

dan last.... agak comel.
Pacoo Emoticons 4
( ye..harap bersabar walaupun statement x bole bla )

Ketiga:

Nama sebenar Mariyatul Kabtiah.

Asal Pahang.

Warna kegemaran hijau dan hitam.

Negara nak pergi Malaysia sebab x habis jelajah lagi.

Emm...lelaki yang heartless kot. Perempuan cerewet boleh terima lagi.

Kompom pernah. Lahir dulu pun nagis. Sebab happy, sedih..terharu. Pacoo Emoticons 43

Time xde duit, byk kali jugak. Hehe!

Ada bela kura-kura. Tapi xde nama.

Yokie Emoticons 40 Tengok movie sebab on9 lambat.

Mimpi kiamat.

Mimpi makan mini burger.

Keempat:

1. Bekerja atau masih belajar?

2. Di mana?

3. Cita-cita sebelum ini nak jadi apa?

4. Berapa kali buka blog dalam seminggu?

5. Asal mana?

6. Makanan yang best kat tempat korang?

7. Umur?

8. Suka baca komik x?

9. Kalau suka, komik apa? Kalau tak, kenapa?

10. Bilangan adik-beradik?

11. Anak ke?

Kelima :

Blogger yang ditag












Blogger jemputan Ghost Writer

Selamat membaca dan menjawab. Yokie Emoticons 13



09 October 2011

Garam, Lembu dan Darah Tinggi

14 0 buaT aDuaN
" Nek nak makan? "

" Lauk apa? "

" Daging lembu. "

" Nek tak boleh makan daging lembu. "

" Kenapa? "

" Nek ada darah tinggi. "

" Kenapa kalau darah tinggi tak boleh makan daging lembu? "

" Sebab lembu minum air garam. "

" Ooo..logik tu. "

- - - - - - - - - - - - - 

Ada kena mengena ke sebenarnya?


18 September 2011

Pesan Alif

7 0 buaT aDuaN

" Oi, nak pi mana tu Alif. "

" Sap kok luu.. "


" Meh sini kejap Alif "

" Ish...apa dia Kak Jah. "

" Minggu lepas, isteri pak cik Kak Jang meninggal. "

" Innalillah wa inna ilaihi ra'jiun. "

" Kau tau sebab apa? "

" Mana la saya tau, Kak Jah tak cite. "

" Arwah sakit sebab laki dia merokok. "

" Hah....tu la pasal. "

" Apanya? "

" Patutnya pak cik Kak Jah tu cari bini merokok gak. "

" Cakap senang. Kau sanggup ke? "

" Er...."




11 September 2011

Back To SchooL

11 0 buaT aDuaN


Sampai di sekyen 17 semalam, hujan lebat membasahi bumi Shah Alam.

Habis basah kuyup.

Yang pasti, muncung tudungku tetap gagah berdiri.

Itulah berkat menyental dengan lilin.

Kelihatan pemandu teksi menanya destinasi para penumpang.

" Adik ? "

" UiTM "

" Jom. "

Seusai mendaftarkan diri, aku menunggu ahli bilikku sehingga jam 6.

" Sorang la gamaknya. "

- - - - - - - - - - - - - - - 

Sepanjang malam aku tidur ditemani ayat-ayat ruqyah.

- Benda halus aku x gerun sangat, yang aku gerun syaitan bertopengkan manusia -



Lagu yang sweet untuk para guru dan juga pensyarah yang sweet.

07 September 2011

Kerana Awek Tak Dengar Cakap

16 0 buaT aDuaN

" Iz... teman Min buat rambut ? "

" Ok... "

- Selepas 2 jam -

" Iz...cantik tak rambut Min ? "


" Emm...cantiiiik... "

" Hehe... "

" Cantik lagi kalau Min pakai tudung. " girl emoticon

" Ala..nanti kita kahwin, Min pakai la. "

" Betul ? "

" Betul.. Janji.. "

- Sebulan kemudian -

" Bila Min nak pakai tudung ? "

" Kan Min dah kata lepas kahwin Min pakai la.. "

" Kenapa nak tunggu kahwin baru nak pakai ? "

" You ni kenapa ? girl emoticon Ayah I pun tak suruh I pakai tudung. "

( Perkataan I dan You menandakan amarah sudah menguasai diri )

" Sebab ayah Min tak suruh la Iz suruh. "

- Lima minit berlalu -

" Iz nak putus. "

" Hah, takkan sebab I tak nak dengar cakap you, nak minta putus? "

" You dah gila ke ? "

" Sebab Iz tak gila lagi la..Iz minta putus. "

" Iz nak pisah bukan sebab Min tak nak dengar cakap Iz. "

" Dah tu ? "

" Sebab Min tak nak dengar cakap Tuhan. "

" Err.. " girl emoticon
- - - - - - - - - - - - - 




06 September 2011

Pakwe Baik Punya!

13 0 buaT aDuaN


" Awat muka sememeh je ? "

" Sakit perut la. "

" Nak berak ? "

" Ish..bukan la.. "

" Dah tu ? "

" Saya cakap jangan gelak pulak. "

" Ye... "

" Nak terkentut. "

" La...kentut je la. "

" Malu ar, nanti orang belakang bau. "

" Alang-alang dah lalu tempat sampah ni, kentut je. "

" Kalau berbunyi nanti ? "

" Banyak lak kalaunye. Kentut je, jangan ditahan. Nanti kanser punggung lak. Haha! "

" Nanti awak bau.. "

" La... nanti dah kahwin pun saya kena bau jugak kentut awak. Mesti busuk kan? "

Si pakwe mempercepatkan langkah.

" Eiii...jahat. " Kazi & Dora emoticon

- - - - - - - - - - - - 



Payu Dara Berkudis

10 0 buaT aDuaN

" Teman mak pergi kedai depan tu, tengok buku kejap. "

" Emm.. "

( Aishh...ni malas ni. )

( Pesal la ramai bangla lak ? )

" Mak, Along duduk luar je. "

" Eh..jangan. "

" Nape pulak ? "

" Situ mana ada kerusi, nanti orang ingat anak mak minta sedekah pulak. Along berdiri je ye. "


Mak berlalu pergi.

( Nasib mak aku..)

Seminit menunggu, mak memanggil.

" Tolong bayar ni, mak takde duit kecik. "

Tanpa memikir apa-apa, aku menghulurkan wang kepada cashier.

Mulutku secara spontan melopong.

Mak yang perasan mencubit lenganku.

" Terima kasih, datang lagi. "

( Sama-sama, sumpah tak nak datang dah)

Aku dan mak melangkah laju keluar dari kedai.

" Mak nampak apa yang Along nampak ? "

" Dah terjojol macam tu, orang buta pun boleh celik. "

" Dada penuh kudis pun nak tayang ke ? "

" Patut la ramai mat bangla tadi. "

_ _ _ _ _ _ _



Popular Posts

 

hijau hazel Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review