30 July 2012

Giveaway : Jom Singgah Blog Broblogger.net!

8 0 buaT aDuaN


" Wah, licin... siot! Siap jilat jari. Lapar sangat ke? "

" Siot tak siot, makan licin dan jilat jari sunnah Nabi SAW. "


- - - - - - - -

" Tu kenapa tak habis nasinye? "

" Tinggal sikit untuk moyang aku. "

" Moyang?? "

" Moyang aku dah lama mati. Kat rumah, mak aku selau tinggal sikit nasi dalam periuk sebab mak aku kata nanti roh moyang datang tengok ada tinggal nasi, tanda kita ingat kat dia. Dah takde periuk, aku tinggal kat pinggan je. "

" Sekarang bulan puasa, hantu syaitan semua kena ikat. Moyang ko tak boleh datang. Aku tak kira, makan habis sekarang. "

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Sebelum terlupa... meh join 

broblogger.net
[Join]

GA dari Khairul Asrol ni sampai malam raya, jadi ada banyak masa lagi.

Syarat GA beliau ringkas sahaja dan padat (cewah)...

Silalah tekan banner beliau dan join. Ada rezeki, dapat la hadiah topap dari beliau.

Kalau dapat, kira duit raya le tu..

Apapun, Selamat Berpuasa kepada semua !!


p/s : makan berpada-pada jangan sampai dok mengulang ambil wuduk pasal asyik terkentut time terawih
dan mulakan buka puasa dengan bacaan doa dan yusuf taiyoob (sebut ikut tone)





17 March 2012

Izinkan Ella...

7 0 buaT aDuaN

" Pak ! "

" Haa... kenapa ? "

" Emm..malam besok Erin kawan Ella ada buat party birthday. Dia jemput Ella. "

" Dah tu. Apa masalahnya? "

" Emm..camni. Nak pergi tu kena ikut tema. Tema dia Gothic. Ella ada dah baju nye. "

" Mana baju nye. Pak nak tengok. Panggil abang-abang dengan adik kamu sekali. "


" Ni la baju nye. "

Abang Long : Kenapa kain sampai lutut je?
Abang Ngah : Tudung?
Abang Teh : Nampak macam sempit je?
Acik : .......(Kak De nak tempah tiket neraka ke?)

Pak : Empat golongan yang akan ditarik ke neraka oleh wanita kerana tidak menutup aurat adalah
1. ayah
2. suami
3. saudara lelaki (abang-abang)
4. anak lelaki

Memandangkan kamu tak kawin lagi, kamu tanya abang-abang kamu ni sebab kamu akan libatkan mereka sekali. Apa Pak boleh kata, NO.

Ella memandang wajah abang-abang.

Ella hampa.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -- 

"Biarkan anak anda menangis sekarang jangan anda yang menangis di kemudian hari "


Seindah hiasan adalah wanita solehah


10 January 2012

Cara Download Movie Dan Video

7 0 buaT aDuaN

Entry khas buat Cha Zainol.

Mula-mula download IDM. Apa-apa software Gimi pergi Dytoshare.

Dah habis download. Extract dan install macam biasa.



Lepas install disconnect internet.

Lepas install tu buka IDM atau akan terbuka sendiri lepas install.


Klik yang bertanda merah dan klik registration.


Then, keluar benda ni.


Pergi dekat fail yang di download tadi dan klik dalam kotak merah.


Then... Klik kotak merah kemudian biru. Then, copy serial kotak hijau.


Isikan kotak registration. Lepas isi klik OK.



IDM dah register bila tekan dekat registration, tulisan registration jadi kelabu dan tak boleh buka.


Then, lepas tu boleh download cerita korang nak. 

Kalau nak download dari youtube, 4shared atau Veoh.

Playkan video atau muzik dan tunggu ada satu kotak kecil keluar. Tekan kotak pink.


Preview boleh tukar nama lain. Ni Gimi buka dari Chrome. Kalau buka guna Mozilla, IDM terus setkan nama   kepada Bruno-Lazy Song.


Ini contoh video dari 4shared sebab Youtube tak boleh buka waktu pejabat.

Habis download.


Nak buka, right klik then open. Nak tahu simpan dekat mana. Right klik dan open folder.

Selesai.




03 January 2012

Moral dari G-One

12 0 buaT aDuaN




Orang lain dok busy study, Gimi layan hindustan.


Klik untuk tonton. Tapi Gimi biasa playkan dulu dan download guna IDM. 

p/s : Bila layan note, kepala terumbang ambing, layan cite mata bulat macam pussy in booth.


Popular Posts

 

hijau hazel Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review