17 March 2012

Izinkan Ella...


" Pak ! "

" Haa... kenapa ? "

" Emm..malam besok Erin kawan Ella ada buat party birthday. Dia jemput Ella. "

" Dah tu. Apa masalahnya? "

" Emm..camni. Nak pergi tu kena ikut tema. Tema dia Gothic. Ella ada dah baju nye. "

" Mana baju nye. Pak nak tengok. Panggil abang-abang dengan adik kamu sekali. "


" Ni la baju nye. "

Abang Long : Kenapa kain sampai lutut je?
Abang Ngah : Tudung?
Abang Teh : Nampak macam sempit je?
Acik : .......(Kak De nak tempah tiket neraka ke?)

Pak : Empat golongan yang akan ditarik ke neraka oleh wanita kerana tidak menutup aurat adalah
1. ayah
2. suami
3. saudara lelaki (abang-abang)
4. anak lelaki

Memandangkan kamu tak kawin lagi, kamu tanya abang-abang kamu ni sebab kamu akan libatkan mereka sekali. Apa Pak boleh kata, NO.

Ella memandang wajah abang-abang.

Ella hampa.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -- 

"Biarkan anak anda menangis sekarang jangan anda yang menangis di kemudian hari "


Seindah hiasan adalah wanita solehah


7 0 buaT aDuaN:

Sr. Maryam Fatanah said...

wow!

Novelgurl said...

ha'ah betul2..kita hidup kat sana..bkn kat sini ^^

Raihana said...

=)

Harga Trica Jus said...

setuju banget ka !

MR. SYAH said...

betul tu.. terbaik entri ni..

Che Sakinah said...

yup.betul!
Tutuplah aurat, kita akan nampak lebil mahal dan berharga :))

Gimi said...

Che Sakinah...betul tu, barang murah sape x nak...

Popular Posts

 

hijau hazel Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review