20 July 2011

Pengaruh

13 0 buaT aDuaN
" Semalam pergi dengar ceramah tak ? "

" Owh..pasal Dajjal tu? "

" Sshhhhh.. "

" Awat hang ni? "

" Eii...jangan panggil tu...sebut la DJ.. "

" Awat pulak? "

" Ada kawan aku kata, kalau kita dok sebut nama dia nanti dia jadi kuat. "

" Karut ar kawan hang tu. Apa ingat Voldemort ke nak p panggil He Who Must Not Be Named ? "

" Eaiii ??? "

" Haish.....dalam cite Harry Potter tu la. "

" Owh.... "


10 July 2011

Pemburu Cinta

15 0 buaT aDuaN




sejak mula pertemuan itu
hati melonjak terkenangkanmu
tiap detik ku mengharapkan
panggilan rindumu sayang..

apa kau rasa yang ku rasakan
mungkin ini satu permulaan
biarlah mawar terus bersemi
mekar harum mewangi..

takku menduga...
cinta yang ku cari selama ini
dikaburi wajah-wajah yang tiada
ertinya sayang..

hadir di sisi tanpa harap belas dan perhatian
namun kau pasti hadir di situ
saat ku perlukan

jangan hirau cerca dan hinaan
kita teman yang tak sehaluan
bukti kasih dan keikhlasan
mengikat hatimu hatiku

kau teman...

- - - - - - - - - - - - - - - - -


06 July 2011

Lembu punya Susu, Sapi dapat Nama

9 0 buaT aDuaN

" Kak.. "

" Emm..apa ? "

" Cuba tengok. Betul tak adik buat ? "

 
 
" Emm...betul kut. "
Terkejut membaca karangan budak-budak sekarang. Tajuk karangan ' Lembu punya susu, sapi dapat nama. "

Jawapan budak sekarang :

Ibu Karim buat benda haram dengan teman lelaki tetapi Karim yang dapat nama anak haram.

Tepuk dahi fikir sendiri.


Popular Posts

 

hijau hazel Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review