20 July 2011

Pengaruh

" Semalam pergi dengar ceramah tak ? "

" Owh..pasal Dajjal tu? "

" Sshhhhh.. "

" Awat hang ni? "

" Eii...jangan panggil tu...sebut la DJ.. "

" Awat pulak? "

" Ada kawan aku kata, kalau kita dok sebut nama dia nanti dia jadi kuat. "

" Karut ar kawan hang tu. Apa ingat Voldemort ke nak p panggil He Who Must Not Be Named ? "

" Eaiii ??? "

" Haish.....dalam cite Harry Potter tu la. "

" Owh.... "


13 0 buaT aDuaN:

Cik TeN10 said...

kalau kita tak taat dan patuh pd perintah Allah mmg dajjal makin kuat lah.. kan?

ghost writer said...

hari-hari orang duk sebut 'setan',iblis lar,jembalang lar..

Sr. Maryam Fatanah said...

kah kah kah

cikpia said...

aku penah dengar gak orang kata kalau dok sebut Dajjal nie macam dok seru dia, lelama dia makin kuat.....

betoi ka tak betoi ka, elak jer la....

fa-in said...

tak lah sebut aje, terus mohon perlindungan je.

tak nak kongsi cket input ceramah tu..tehehe

cha zainol said...

ye ke makin kuat? erk. ya rab. lindungilah kami hambamu yang hina ini.

KimiCnoL said...

ngeh2..lawak..dajjal,dajjal..maken kuat x dia?haha
(follow)

entry spontan??

Queen F said...

HAHAHA okay boleh pulak kau kait dengan voldermot kan -.-' ohh aku tak penah dengar pulak lagi kalau kita sebut dia jadi makin kuat.. tapi aku setuju dgn cik TEN10.. :)

Gimi said...

Cik Ten10..

Ya, saya setuju dengan pendapat cik, lagipun sebelum kedatangan dajjal, akan wujud dahulu dajjal2 kecil..dajjal2 kecil ini adalah para2 pendusta..

Gimi said...

Ghost..

Itu syaitan yg makin suka...dan akhlak merundum

Gimi said...

Sr. Maryam...

Apa yang Sr gelakkan? Situasi ini memang berlaku...sy tahu Sr peminat no 1 harry potter

Gimi said...

Fa-in..

Akan saya usahakan

Gimi said...

Cha Zainol...

Itu saya x pasti, tapi tiada bukti mengatakan...

lagipun kalau dalam ceramah, para alim ulamak berani menyebut dajjal..

x tau la klu dajjal tersedak bila sebut nama dia

Popular Posts

 

hijau hazel Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review