10 January 2012

Cara Download Movie Dan Video

7 0 buaT aDuaN

Entry khas buat Cha Zainol.

Mula-mula download IDM. Apa-apa software Gimi pergi Dytoshare.

Dah habis download. Extract dan install macam biasa.



Lepas install disconnect internet.

Lepas install tu buka IDM atau akan terbuka sendiri lepas install.


Klik yang bertanda merah dan klik registration.


Then, keluar benda ni.


Pergi dekat fail yang di download tadi dan klik dalam kotak merah.


Then... Klik kotak merah kemudian biru. Then, copy serial kotak hijau.


Isikan kotak registration. Lepas isi klik OK.



IDM dah register bila tekan dekat registration, tulisan registration jadi kelabu dan tak boleh buka.


Then, lepas tu boleh download cerita korang nak. 

Kalau nak download dari youtube, 4shared atau Veoh.

Playkan video atau muzik dan tunggu ada satu kotak kecil keluar. Tekan kotak pink.


Preview boleh tukar nama lain. Ni Gimi buka dari Chrome. Kalau buka guna Mozilla, IDM terus setkan nama   kepada Bruno-Lazy Song.


Ini contoh video dari 4shared sebab Youtube tak boleh buka waktu pejabat.

Habis download.


Nak buka, right klik then open. Nak tahu simpan dekat mana. Right klik dan open folder.

Selesai.




03 January 2012

Moral dari G-One

12 0 buaT aDuaN




Orang lain dok busy study, Gimi layan hindustan.


Klik untuk tonton. Tapi Gimi biasa playkan dulu dan download guna IDM. 

p/s : Bila layan note, kepala terumbang ambing, layan cite mata bulat macam pussy in booth.


Popular Posts

 

hijau hazel Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review