10 January 2012

Cara Download Movie Dan Video


Entry khas buat Cha Zainol.

Mula-mula download IDM. Apa-apa software Gimi pergi Dytoshare.

Dah habis download. Extract dan install macam biasa.



Lepas install disconnect internet.

Lepas install tu buka IDM atau akan terbuka sendiri lepas install.


Klik yang bertanda merah dan klik registration.


Then, keluar benda ni.


Pergi dekat fail yang di download tadi dan klik dalam kotak merah.


Then... Klik kotak merah kemudian biru. Then, copy serial kotak hijau.


Isikan kotak registration. Lepas isi klik OK.



IDM dah register bila tekan dekat registration, tulisan registration jadi kelabu dan tak boleh buka.


Then, lepas tu boleh download cerita korang nak. 

Kalau nak download dari youtube, 4shared atau Veoh.

Playkan video atau muzik dan tunggu ada satu kotak kecil keluar. Tekan kotak pink.


Preview boleh tukar nama lain. Ni Gimi buka dari Chrome. Kalau buka guna Mozilla, IDM terus setkan nama   kepada Bruno-Lazy Song.


Ini contoh video dari 4shared sebab Youtube tak boleh buka waktu pejabat.

Habis download.


Nak buka, right klik then open. Nak tahu simpan dekat mana. Right klik dan open folder.

Selesai.




7 0 buaT aDuaN:

ieda said...

x pandai lah akak mende2 macam nie huhuh

qlah said...

maseh je gimi . qlah pun kureng gak baba2 mcm ni , hihi ;D

Original CikTeddy said...

wah..co0l tuto! i loike :D

Sr. Maryam Fatanah said...

pandainya mar bab2 download ni ha

Hans said...

kena belajar nih
den masih tak pandai guna benda nih
thanks for the tutorial
:-)


P/S : Tolong Bantu Hans Menang iPad 2 ->

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

kay_are said...

download guna mediafire je.. lagi senang.. klik je.. done.. hee..

Ahmad Syihabuddin said...

ni tak best.. universal patcher lg best.. boleh guna kat mana2 version pun

Popular Posts

 

hijau hazel Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review