17 February 2011

AbanG DaH Tak SaYang


Bunyi enjin kereta dimatikan.


Si isteri menunggu di hadapan pintu dengan penuh debaran. Dup dap dup dap jantung mengepam.


Sambil menunggu sang suami, si isteri mengambil kesempatan menilik muka.



greenscarfemoticon "Alamak, masa bila pulak jerawat ni bertapak. Dah lah proposal tak hantar nak develop kat situ. Mintak-mintak abang tak perasan."

 
"Assalamualaikum"


"Eh...waalaikumusalam..abang."

Si isteri menyalami dan mencium tangan si suami.

Si isteri tersipu-sipu malu.   greenscarfemoticon


Kenapa abang tengok aku semacam je ni? Pikir jap.. Hah, ke abang terpikat dengan penampilan baru aku ni. Kiss la..kiss la..  greenscarfemoticon.. ..

" Ehem...."


Sang suami memegang tangan si isteri. Nafas ditarik berkali-kali.

" Mesti nak cakap aku cantik sangat hari ni "

greenscarfemoticon Oh abang...

" Nur, tadi dekat tempat kerja, abang bertembung dengan Fida. Fida nampak lain pulak hari ni.
Fida mengingatkan abang pada seseorang. "

greenscarfemoticon Hurm..pada siapa?  "

Start emo dah ni.

"  Connie..."


Sang suami memberi senyuman manis. Sedas peluru dilepaskan tepat ke jantung si isteri.


" Bila abang tengok Nur sekarang ni pun mengingatkan abang dekat Connie."


Ish..tak cukup lagi. Si isteri mengambil semula pistol dan menembak ke jantung berkali-kali.

Abang..sampai hati abang menduakan Nur dengan Connie.greenscarfemoticon  Air mataku mula mengalir deras. Sederas air terjun Sungai Pandan. Hingus mula berjejeran. Eiii..tak senonoh betul.


" Laa.. kenapa Nur menangis ni?"


" Nangis la, dah abang tak sayang Nur lagi."


" Masa bila pulak abang tak sayang Nur? "


" Habis tu Connie tu ? "


" La...tu. Abang ingat apa tadi. Connie tu pelakon Coneheads la sayang."


" Hah.. pelakon.. "

Ni la Connie.

        
" Hah, kan sebijik macam Connie bila Nur pakai tudung macam ni. "

------------------------------------------------------





37 0 buaT aDuaN:

nadira shahid said...

haha, sebijik ;)

Gimi said...

sebijik ye...

GaDiS OGi' JoRo' said...

hehehee ;)

rizwan's sweetheart said...

ehhh... ada nama fda plk dlm watak citer gimi... hehehe... tp fda xpki tudung camtula.. xmcm connie...

Gimi said...

Eh...tu main hentam je nama Fida..
Cam best je nama Fida tu

Nadia Mashuri said...

hehee..
lucu..

mr.curly said...

hehe..abg nk bmanje2 tu..

f_aRa_aINa989 said...

kelakar...hehe...

:D

Paksa cakap Keling Babi. Kalau dipaksa cakap Melayu babi pula bagimana?

esmaxempayar.blogspot.com said...

hehehe sebijik betol la conie

garfield88_aini said...

btul tu...xde beza pun...huhu...

Gimi said...

Mr.Curly..

Ada ke manja2 macam tu..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hahahaha..

tudia

Gimi said...

Alahai..sian lak kat Nur suma kata sama dengan Connie

! Encik Nakal ! said...

adehh~`hahaa~~jemm..jemm

Suara Kalbu said...

Ok. Serius akak gelak baca entry ni.Hahahahaha

atieshariffuddin said...

hahah~ connie yg itu... rmi la connie cmtu ..

Gimi said...

Yup..sekarang bilangan Connie dah bertambah..
Takde la Connie malu lagi...

CN said...

haha..lawak 3X.
Nasib baik akk x mcm connie tu...hahahaha(sambil guling2 atas lantai)

encHIx laNDax said...

hahahaXD
kan dah kene!

Ola said...

moral of the story: jangan pakai tudung yg ad sanggul camtu~xD

Gimi said...

Payah nak wat cam Connie..berat kepala nanti..
Mau tumbang ke belakang tak memasal je

Lelaki Ini said...

hahaha
maca,m2!

Ibnu Hasan said...

klu bini eden wat camni, bleh la amalkan ayat 'cam Connie' hehehe

Fadzli Amir said...

Hahaha...mati2 ingatkan series....connie2....

GreenAppleKu.com said...

Follower no. 287, salam kenal..nanti terjah n follow my blog yer..keep in touch.

cikpia said...

ha ha....... serius sentap!!! naseb bek aku tak pakai camtu.......

sindiran terbaek!!!!

grawwrbabe. said...

hahahhaa.... cute2 !!

asfz lily said...

hahaha..comel gila cerita :)

Gimi said...

@ Grwaarbabe, Asfz lily
Comel ek...tq tuk pujian

Gimi kurang sikit teror masa kelas 'penulisan' time sekolah dulu

Nasz said...

hahha..terkena sudah..!nsb baik mcm connie je..xmcm bongol unta..hehehe

Bella Bell said...

hahahhahha.....terbaek punye nasihat....like it :)

Gimi said...

Tima Kasih..

Si DauN CeRi said...

haaaaaaaaaaahahhaahhaa... siryes lawak crite ni.. dan siryes tak suke pakai tudung dgn sanggul tinggi camtu..wuwuwu

Gimi said...

Ni pun sebab ayah Gimi cakap dekat mak sedara macam Connie...

Teringat pulak cerita Connie..

Sape pernah tengok cite ni? Cite ni masa Gimi kecik2 dulu..

Novelgurl said...

Salam...hahah! suke3

buuwa said...

teguran berlapik..dari gimi..^_^

Gimi said...

Buuwa...

Kena lapik...nanti batal air semayang..

Popular Posts

 

hijau hazel Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review