05 March 2011

PerhatiaN


" Atuk...nak tanya sikit boleh? "

" Nak tanya banyak pun boleh. Hah, apa dia yang kamu nak tanyanye? "

" Atuk suka blogwalking tak? "

Atuk terdiam mendengar soalan cepu tak ber'emas' itu.

Mata atuk meliar mencari kelibat nenek. Target tiada.

Misi boleh diteruskan.

" Suukaa... "

" Panjangnya suuukaaa atuk tu. "

" Hehehe... " gelak atuk sampai menampakkan gusi-gusi.


" Ok la atuk. Apa yang atuk suka time blogwalking? "

" Emm...atuk cakap, kamu jangan bagi tahu nenek kamu pulak. Janji? "

" Atuk...ini rahsia kita berdua je. Swear!! "

" Emm...atuk suka tengok blog yang penuh dengan gambar. Blog pompuan la. Kalau blog lelaki penuh dengan gambar tu, atuk rasa lain macam la pulak. Ye dok? "

" Betul..betul..betul.. "

" Ada muncung mulut la..jelir lidah...mata kasi bulat.. "


" Ada lagi tu yang letak gambar dengan pakwe depa tu.. "

" Bukan la atuk jeles tengok..cuma kesian dengan mak bapak depa tengok gambar lagu tu.. "

" Kamu jangan buat gitu pulak. Kamu buat nanti,  atuk parang nanti. "

" Baaaaiiiik !! "

Takut!! Atuk marah..

" Ok, sekarang nak tahu apa yang atuk tak suka time blogwalking? "

" Lagu "

" Maksud atuk? "

" Atuk OK je blog yang letak lagu ni, cuma lagu yang tak macam lagu tu la masalahnya. Buka je, terus terjah tak bagi salam. Orang berumur macam atuk ni boleh kena heart attack jawabnye. "

" Ada sekali atuk buka blog Luna Maya... "

" Aih atuk....gatal bebenor ye.. "

" Ishh..think positive. Atuk bukan nak cari video dia tu. Nak tahu muka je. Hehe... "

" Ye la, percaya la ni. Hah, kenapa dengan blog tu? "

" Ha, ni la nak cite. Atuk buka blog tu, terus kena terjah dengan hantu pontianak mengilai. "

" Sejak tu, atuk silentkan je sound kat tepi tu. "

----------------------------

" Ooo..terima kasih atuk sebab sanggup luangkan masa. Nak pergi update entry jap. "

" Emm..by the way, apa nama blog yang atuk suka buka? "

" Hanis Zalikha.. "

--------------------

Hurm...nak bagi tahu nenek ke tak ni??






11 0 buaT aDuaN:

Dearie Pearls said...

suka entri ni..
best!

buuwa said...

heheh... ^_^

Novelgurl said...

Salam..huhu..

Nadhirah-chan said...

gitau kat nenek ! ish3 atok ni *geleng*

mR.sYaH said...

nice entri..
like!
jgn bgtau nenek.. sian atuk..

kay_are said...

memang maju atuk tu.. teknologi betul tau pasal blogwalking sume.. paling hebat, hanis zalikha pun kenal.. =P

Faizal n Fashitah said...

hahaha atok gatai ekeekek

lily said...

atok ni nakai laa..
gtawu at nenek..
naty nenek un join atok sama blogwalking~
hehehe =)

Gimi said...

Conclusion:

Atuk gatal walaupun da tua

Novelgurl said...

Salam..kalo nmenya lelaki x yah ckp la.huhu

nelly said...

Haha ..
payah tu ..
jangan bagitahu ..
nenek perang nanti ..hahaha . . .

Atok sudah maju .

Popular Posts

 

hijau hazel Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review