13 January 2011

Semua coMei..jealous la pULak

Asyik dok cerita pasal baby je. Dah teringin nak anak ke apa? Ish..ish..kerja pun tak lagi, macam mana nak kawin? 

'Mintak lah hantaran tinggi'

'Hang ingat mak ak nak juak anak ke?'

'Dah trend sekarang macam tu. Ko mintak Rm21,111.11...'

'Gila ke apa, jenuh laki ak nak kira nanti. Kalau ak mintak banyak tu, alamat tak kawin la ak. Baik dia kawin dengan orang Magribi. Bayar Rm14,000 cukup pakej semua sekali. Tak payah nak pening-pening kepala.'

'Ko ni, zaman sekarang..kalau ko mintak sikit orang pikir ko dah takde dara.'

'Eh..eh, suka hati je. Mana ko tau? Mak ak dulu mintak sikit je. Sebab mak ak tau bapak ak bukan orang senang pun. Kawin pun buat simple-simple je. Takde la sanding-sanding macam sekarang. Lagipun yang mahalnya tempah tempat sanding tu je.'

'Sanding la baru syok. Semua orang tengok. Time tu la ko nak melaram lebih-lebih.'

'Ah, takde maknanya. Ak nak buat biasa je. Lantak la orang nak kata apa. Janji ak tak buat dosa. Bersanding tu dah dosa satu hal. Nak melaram dari pagi sampai ke petang pun ak tak larat. Tak solat ke apa, dari pagi sampai petang tak tanggal mekap. Ak kawin ngan laki ak bukan dengan orang yang datang. Nak dok melawa sepanjang masa.

'Ko ni degil lah.'

'Lantak ak ar. Ak yang kawin. Bukan ko.'

'Ak cari orang lain ar.'

(Ni perbualan antara si dara dan si syaitan yang sentiasa meracuni fikiran manusia)

Comei betul katil baby ni. Takut jugak kalau baby ak tido kat katil macam ni, mau jatuh nanti.

Hah..macam ni baru selamat. Baby comei, katil comei..semua comei..

Mama baby yang suka warna pink bole la beli yang ni tapi kalau dapat baby boy, pilih warna blue ar..

2 0 buaT aDuaN:

Cadbury Girl said...

suka katil baby yg last skali .
pink gitu .
jgn laki2 tdor ats situ sdah .
kang jdi 2 alam plak
kuikui

Gimi said...

haha..betul2
suka yang pink tu juga..
comel sgt

Popular Posts

 

hijau hazel Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review