09 August 2011

Nama AtAu Rupa


Buku bertajuk Beware The Bog Girl ku letak di sisi katil.

Kedengaran derapan tapak kaki kecil.

Si kecil memanjat katil lalu mengambil buku yang kubaca tadi.

" Along...pe ni ? "

Si kecil yang berusia 2 tahun 7 bulan menanya.

Aku dengan jujurnya mengatakan...

" Itula hantu.. "

Aaaaaaaa..

" Mak.....along bawak antu.. "

- - - - - - - - - - - - - - - -

Tak memasal aku kena bebel dengan mak sebab takutkan adik kecik.

La...tadi masa tengok gambar hantu tu langsung dia tak takut.

Conclusion :

Budak kecik tak takut hantu tapi nama hantu.


- Teringat masa kecik dulu, mak selalu cerita pasal hantu kopek sebab nak suruh aku dan adik-adik balik rumah awal. -

Rindunya zaman kanak-kanak.

21 0 buaT aDuaN:

Bidadari Syurga said...

haish... adik gimi tu... akak terbalik adik... org citer hantu akak tak takut... tapi tgk tv hantu kelakarpun boleh jadi penakut... ngeh ngeh... sampai nak gi tandaspun kena teman tunggu. tandas sebelah bilik ajapun... apa kes...

p/s: nak wat cengganakan...? dah keturunan penakut adik...

Gimi said...

haha...penakut rupanya kak bidadari ni...gimi tgk cite x bape takut ngat, bila time nak tido tetiba teringat tu la masalahnya..

Ayuni said...

hm, ske bc buku Enid blyton time budak2...

Gimi said...

Ayuni xpe baca time budak2, da terer bi..klu gimi baca time tu maunya 5 tahun 5 bulan x bis baca lagi

say to easy=) said...

haha btl tu..bdk kcik kalo tgk cte antu diorg brani tp kalo sbut nama je lari lintg pukang

Gimi said...

haha...tau xpe..

fa-in said...

err camtu..
sy pulak suka sebut hantu3,
tp tgk cite hantu mula la nak sentap2. haha

MataHati @ MH said...

nama hantu lebih mengerunkan berbanding hantu itu sendiri....huhuu

tapi kalau betul2 jumpa, dah cabut langkah 1000

Hans said...

hahahaha
patut ko gitau adik ko kata itu muka Cinderella
hehehe

[sutera kasih] said...

kesian adik tu..hehe
aahhh..bdk2 takut nama hantu je..

Puteri said...

ni namanya beg sekolah (sambil tunjuk kat gambar hantu yang mengerikan pada budak umur 3 tahun)

Qaseh dalia adelia said...

qaseh pun takut tgk haha

cikpia said...

jangan kata budak2, akupun takut hantu... he he....

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

haha..btol tu..kalo nengok citer antu..xtakut.. tapi..kalo sebut je hantu.. takut plak.. ish,,ish..

misz molecule said...

cian adik ko.


dia tak bersalah.hahah..


time ni je boleh kacau2..pahni takleh da main2 sebut antu ngan dia..
kan xpasal2 meracau.susah plak

Chaza said...

haha..tapi cover die mmg menakut kan lah.=P

Gimi said...

Chaza..

Gimi rasa cover tu x menakutkan, seksi adala..hehe

Misz Molecule...

Tu la pasai, da time nak tido xle tinggal..

Gimi said...

CMA..

Ni mesti layan hantu, pastu takut nak p kencing..

Cikpia...

Bukan Cikpia je..Gimi pun sama

Gimi said...

CMA..

Ni mesti layan hantu, pastu takut nak p kencing..

Cikpia...

Bukan Cikpia je..Gimi pun sama

Gimi said...

Puteri..

Tak bole camtu, tipu lak tu..

Hans..

Nagis cinderella jawabnya

Gimi said...

Fa-in & MH..

Tau xpe..haha

Popular Posts

 

hijau hazel Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review